Solar

smartflower POP – het wereldwijd eerste All-in-One zonne-energiesysteem

Zo eenvoudig gaat de zon op

Wanneer ’s morgens de zon opkomt, ontplooit smartflower POP zich volledig automatisch. Hij richt zijn 18 m² grote zonne-energiemodulewaaier naar de zon en begint voor u stroom op te wekken. Doordat hij over 2 assen beschikt, draait de waaier in de loop van een dag met de zon mee.

Het resultaat: de installatie begint er in vergelijking met statische dakinstallaties vroeger mee om precies de door u benodigde hoeveelheid stroom op te wekken.Ze handhaaft de stroomvoorziening gelijkmatiger en maakt ook nog efficiënt genoeg gebruik van de energie van de laatste zonnestralen. Pas dan wordt ze – opnieuw volledig automatisch – in haar veiligheidspositie opgevouwen.

Uw Smartflower dealer ter plaatse

Zelfvoorziening en duurzaamheid zijn voor CENNED belangrijke pijlers. Bij het zien van de Smartflower POP zoninstallatie in Oostenrijk was de keuze snel gemaakt; die past perfect bij ons als ICT bedrijf en onze elektrische auto’s. Na goed contact en een aanvullende gedachtegang over techniek, hebben CENNED en Smartflower de handen ineengeslagen voor een partnerschap in Nederland.

Dit partnerschap omvat de levering en het onderhoud van Smartflower POP installaties in Nederland. In 2016 zijn vier van onze specialisten opgeleid bij Smartflower en er is een nauwe samenwerking ontstaan met Smartflower als fabrikant. Dankzij onze landelijk opererende storingsdienst en backoffice voor de telecom & IT diensten, zijn wij in staat om adequaat te reageren op storingen en servicewerkzaamheden voor Smartflower POP installaties in Nederland.
Wilt u de zonopbrengst aflezen vanaf uw telefoon? Dat verzorgen wij voor u.

Feiten en Cijfers

Opbrengst

Een Smartflower POP produceert in Nederland ca. 4.000 kWh. Dit is het gemiddelde complete jaarverbruik van een Midden-Europees huishouden. Doordat de Smartflower POP met twee assen met de zon meedraait, kan het maar liefst 40% meer rendement leveren dan traditionele dakinstallaties. Bovendien kan de installatie zichzelf schoonmaken en ventileren, resultaat: schone en koele panelen en 5% meer rendement.

Smart tracking

De Smartflower POP beweegt horizontaal en verticaal met de zonnestand mee dankzij een astronomische sturing. Hierdoor staan de zonnepanelen de hele dag in de optimale oriëntatie naar de zon, ook bij bewolking en een lage zonnestand in de winter. Resultaat: 40% meer rendement dan bij traditionele dakinstallaties.

Plug and play

De Smartflower POP wordt als compleet All-in-one systeem geleverd en functioneert geheel zelfstandig. De installatie werkt astronomisch en is voorzien van sensoren die de windsnelheid observeren, zodat ze in een veiligheidspositie kan gaan staan bij harde wind. Dankzij borstels naast de panelen ontdoet de Smartflower POP zich gemakkelijk van stofneerslag of sneeuw tijdens het in- en uitvouwen.

Essentiele details

De Smartflower POP heeft een bewegingsomtrek van 5 meter breed, lang en hoog. De installatie kan worden geplaatst op de grond of op een verhoging, een fundering is in beide gevallen van toepassing. De Smartflower POP kan worden aangesloten op een 220V 16 Ampère vrije aansluiting met randaarde en is standaard voorzien van een omvormer.